Πέμπτη, 30 Μαϊος 2019 13:41

Το κορίτσι της πόλης στην Πάργα

Σαν κορίτσι της πόλης κι εγώ, ομολογώ ότι άνηκα στην κατηγορία των ανθρώπων που πάντα μπερδεύουν την Πάργα με την Πράγα

Σαν κορίτσι της πόλης κι εγώ, ομολογώ ότι άνηκα στην κατηγορία των ανθρώπων που πάντα μπερδεύουν την Πάργα με την Πράγα.  Έτσι, μόλις ανακάλυψα ότι η Πάργα δεν είναι ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, αλλά μία παραθαλάσσια κωμόπολη του νομού Πρέβεζας, πήρα την απόφαση να την επισκεφτώ.

    Η Πάργα, με εμφανή στοιχεία δυτικού πολιτισμού, είναι χτισμένη στις παρυφές του ενετικού κάστρου και παρόλο που βρίσκεται στην ηπειρωτική Ελλάδα, θυμίζει νησί. Η Πάργα φημίζεται για το ενετικό κάστρο της, το οποίο χτίστηκε από τους Νορμανδούς το 1380. Η διαδρομή μέχρι να φτάσει κάποιος στο Κάστρο της Πάργας είναι λίγο δύσκολη, με μεγάλη ανηφορά, όμως βιώνεις στην κυριολεξία την απόλυτη εμπειρία  που αναφέρει το άσμα «στης Πάργας τον ανήφορο…». Μόλις ανέβεις και περιηγηθείς στο κάστρο, μπορείς να ξαποστάσεις σε ένα εστιατόριο-καφέ, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το κάστρο με την ονομασία Kastro 1380. Εκεί, μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου και να δοκιμάσεις νόστιμα πιάτα από τον πλούσιο κατάλογο του εστιατορίου συνοδευόμενα με εξαιρετικό κρασί. Μην παραλείψεις να απαθανατίσεις  την καλύτερη θέα της Πάργας.

   Μόλις πάρεις δυνάμεις για νέες περιπέτειες, μπορείς  να επισκεφτείς ένα ακόμη κάστρο, το διάσημο κάστρο του Αλή Πασά, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την πόλη της Πάργας. Η επόμενη στάση επιβάλλει μία βουτιά στη θάλασσα του Ιονίου πελάγους. Εγώ επισκέφτηκα και τις δύο διάσημες παραλίες της Πάργας, την κοσμοπολίτικη παραλία Βάλτο και την παραλία Λύχνο. Είναι και οι δύο οργανωμένες με καταγάλανα νερά, χρυσές αμμουδιές και ψιλό βότσαλο ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Αν πάλι δεν είσαι της θάλασσας, στην Πάργα έχεις και άλλη επιλογή, την επίσκεψη του περίφημου ποταμού Αχέροντα και τολμηρή βουτιά στα κρύα νερά του, στον οποίο, στη βορειοδυτική πλευρά του,κατά τον Όμηρο, βρισκόταν η είσοδος των ψυχών στον Άδη .

    Αυτό που μου έμεινε από το ταξίδι μου στην Πάργα είναι καλό φαγητό, ωραία μέρη και φιλόξενοι άνθρωποι. Γύρισα στην πολύβουη Αθήνα ανανεωμένη και πλήρως γεωγραφικά κατατοπισμένη!

Επικοινωνία

Γάκη Ζέρη 13, Πάργα 480 60

+30 2684 032164

info@kastro1380.gr